Case Welbions

Welbions is de woningcorporatie van Borne en Hengelo, waar ongeveer 27.500 mensen wonen in een van de 15.000 huurwoningen. Welbions ontwikkelt vitale wijken, waarbij betrokken, realistisch, ondernemen en samenwerken de leidende kernwaarden zijn. Zo’n 140 medewerkers werken op locatie of vanuit een van de twee woonwinkels in Hengelo en Borne.

  • Klant: Welbions
  • Doel: Binnentuin betrekken bij werkomgeving
  • Website: welbions.nl
Leo Leverink

Ik kan niet anders zeggen, dan dat het perfect is verlopen.

Leo LeverinkWelbions

Welbions geniet in nieuwe kantine nu ook van binnentuin

Het hoofdkantoor in Hengelo aan de Paul Krugerstraat is ruim en heeft een mooie binnentuin. De kantine bevond zich boven in het pand, de tuin alleen werd gebruikt tijdens de jaarlijkse zomerbarbecue en de afscheidsborrels in de aangrenzende bar. “Er werd vaak geopperd de kantine naar beneden te verplaatsen, naast de multifunctionele ruimte, zodat we ook tijdens de lunch konden genieten van de tuin,” vertellen  Leo Leverink en Ad Klein Breteler van Welbions . Jeroen Schopman van KP Interieur werd na eerder opgedane prettige ervaring benaderd om mee te denken.

KP Interieur maakte het ontwerp, waarbij een kantoor naast de multifunctionele ruimte de basis werd voor de keuken. Op de plek van de balie verdween de muur, apparatuur verhuisde mee vanuit de oude kantine. Leverink: “Jeroen denkt met je mee over de kosten, praktische invulling en kent wettelijke eisen. Vanwege HACCP-regelgeving kan de vuile was niet naast etenswaren liggen. Daarbij wilden we de keuken buiten service uren wel afsluiten. Jeroen bedacht een kast die aan twee kanten open kan, in de keuken gaat de vuile was er in en in de gang kan het eruit wordt gehaald om het te wassen.”

KP kreeg de opdracht om het gepresenteerde plan uit te voeren, en de regie te voeren over het gehele project. . Mark Schopman van KP Interieur werd de spil tussen alle betrokken partijen. “Mark zorgde ervoor dat de installateur en de aannemer op de hoogte waren van de planning en stuurde alles aan. Hij kwam ook voor een klein overleg of een detail zelf even langs. Het werkte prettig met hem” .

Er kwam een balie met rolluik om de keuken na lunchtijd  af te sluiten. Aan alle details is gedacht, zoals een plek voor koffiekopjes, vakken voor de sauzen en werkbanken die aan de hygiëne-eisen voldoen. Achter de balie kwam een scheidingswand met daarachter de spoelkeuken, zodat de vuile vaat niet in het zicht staat.

Welbions heeft besloten voorlopig in het pand aan de Paul Krugerstraat te blijven, de medewerkers kunnen nog lang blijven genieten van de tuin en de nieuwe kantine. De binnentuin is een verlengstuk van de werkomgeving geworden en draagt bij aan de verhoging van het werkplezier. Terugblikkend zegt Leverink: “ik kan niet anders zeggen, dan dat het perfect is verlopen”.