Case TReNT

TReNT Glasvezel is in 1999 opgericht als stichting TReNT door Universiteit Twente en ontwikkelingsmaatschappij Oost NV. Zij hebben een zetel in het bestuur samen met de vertegenwoordiging van onze klanten; De Gebruikersraad. Sinds 2005 is TReNT Glasvezel een B.V. met daarin de Stichting als meerderheidsaandeelhouder en tot oktober 2014 Reggeborgh Glasvezelinvesteringen als minderheidsaandeelhouder. Sinds oktober van 2014 is Stichting TReNT de enige aandeelhouder en 100% eigenaar.

  • Klant: TReNT Glasvezel
  • Doel: verhuizing, alles bij 1 partij
  • Website: TReNTglasvezel.nl
Erna Wolberink

‘Paul had meteen een goed idee. Hij vond dat je moest binnenkomen in de keuken, dat past bij ons bedrijf.’

Erna WolberinkTReNT Glasvezel

TReNT Glasvezel kiest keuken als ontvangstruimte in nieuw kantoor

TReNT Glasvezel deelde het kantoor met NDIX in het Park Phi aan de Zuiderval in Enschede. Beide ondernemingen groeiden, waardoor de ruimte te klein werd. TReNT kon binnen het Park Phi comfortabel overstappen naar het naastgelegen pand.

“Nadat we het besluit hadden genomen om te verhuizen, ging het snel. We moesten glasvezel en ICT regelen, de inrichting. Maar in de drukke periode waarin we zaten, was er niemand in ons team die tijd had om zich bezig te houden met de verhuizing,” vertelt Erna Wolberink. Zij is coördinator interne zaken en houdt zich bezig met alles wat niet met het pure bedrijfsproces te maken heeft. “Ik stelde onze directeur Wald Been voor om een partij te zoeken die ons helemaal kon ontzorgen. De inrichting, ICT en de verhuizing, alles bij één partij. Wald Been nam contact op met Mark Leferink en kort daarna hadden we een afspraak met Gerard ter Hedde van Leferink Office Works.”

Gerard ter Hedde nam Paul van de Walle van Insight Interieurarchitecten mee. “Paul had meteen een goed idee. Hij vond dat je moest binnenkomen in de keuken, dat past bij ons bedrijf,” blikt Erna Wolberink terug op die eerste afspraak. In het vorige pand, die net als deze rondom de kern met liften en hal is gebouwd, was de keuken de laatste ruimte van het kantoor. “Na die afspraak kwam de tekening, we hadden een goed gevoel, het uitgangspunt was direct heel goed. Gerard en Paul snapten wat we wilden en hoe we zijn.” Over hoe het TReNT team van 15 personen is, zegt Erna Wolberink: “We zijn een team, daarom zitten we met alle collega’s in een grote ruimte, zodat je elkaar makkelijk kunt aanvullen. Er wordt gepraat in voetbaltermen, en we lunchen gezamenlijk, in een mooie keuken. We smeren elke middag ons brood, er wordt een pan soep gemaakt en je kunt een eitje bakken.”

De keuken werd ontworpen door Insight vormgevers en werd verder uitgewerkt door Jeroen Schopman van Leferinks collega-bedrijf KP Interieur. “Met Jeroen is het prettig schakelen. Samen met Wald Been bedacht hij welke apparatuur er in moest. In de panden in Park Phi mag je geen afzuigsysteem naar buiten hebben, dus kozen we voor een aangepaste variant. We zijn de kookgeurtjes niet helemaal kwijt, onze buren hebben er geen problemen mee en genieten mee van het lekkers dat bij ons bereid wordt.” In de keuken kwam een grote bank van Wiesner Hager en de tafels zijn gemaakt door KP Interieur. Over de vloer is TReNT heel tevreden, onderhoudsarm en ideaal voor een keuken.

De glazen wanden verdwenen, waardoor er een kantoortuin ontstond. Bureaus gingen mee vanuit de oude locatie en de kasten kregen een ombouw, waardoor het een vriendelijkere uitstraling kreeg. Leferink Office Works leverde een zitje, een zogenaamdeAmerican diner van Sedus, die een prominente plek kreeg in de kantoortuin.

Niet alles kon voor de verhuizing al geleverd worden. “Daarover is goed gecommuniceerd met ons,” legt Erna Wolberink uit. Het zitje in de kantoortuin wordt nog niet optimaal gebruikt. “Als je daar in overleg bent met iemand, praten andere collega’s nog wel eens mee. Een kwestie van bedrijfscultuur.” Terugkijkend beaamt ze dat iedereen goed op zijn plek zit, “we zijn heel tevreden”.