Case Stolk

“Your partner between nature and industry”
Stolk Medicinal Plants is de Nederlandse afdeling van de internationale organisatie Pharmeko Group. Stolk produceert en betrekt planten en grondstoffen voor de farmaceutische, cosmetische en voedingsmiddelen industrie. Voor zowel de productie als de inzameling is het bedrijf met vier vestigingen actief in Nederland, t.w. in Bergeijk, Boskoop en twee in Erica. Daarnaast heeft het bedrijf diverse vestigingen in Oost Europa.

Hanneke Stolk

Ik had er geen omkijken naar, de mensen werken lekker door en ze zijn goed op elkaar ingewerkt. Mark Schopman kijkt eerst of het allemaal wel klopt, pas als hij het zeker weet, dan wordt iets gemaakt. Hij voorkomt miscommunicatie, het proces was heel duidelijk en dat is prettig.

Hanneke StolkStolk Medicinal Plants

Een nieuwe werkomgeving bij Stolk Medicinal Plants

Het kantoor van Stolk Medicinal Plants, locatie Boskoop was voorheen gevestigd in een kantoor aan huis. Peter Stolk (directeur Stolk Medicinal Plants & Pharmeko) kocht een aangrenzend perceel met daarop een traditioneel huis, rechthoekig met een puntdak. Interieurarchitect Annemarie Berkhuizen presenteerde een plan voor het nieuwe pand. Vincent Vergeer (Van der Sijs Bedrijfsbegeleiding) stelde Stolk, door eerdere goede ervaringen bij verbouwing van een vestiging in Erica, voor om KP Interieur een offerte te laten maken.

Door groei van de organisatie werd alle beschikbare ruimte als werkplek gebruikt en was er geen vergaderruimte meer aanwezig. Het plan van architect Berkhuizen omvatte dan ook een rigoureuze verbouwing. Het dak werd vervangen door een rieten kap en een groot deel van de verdieping verdween, waardoor er een open kantoor ontstond met ruimte tot in de nok. Op de eerste verdieping is de vergaderkamer gesitueerd met een wijds uitzicht over de landerijen en het water.

KP Interieur kreeg de opdracht en maakte de wandbekleding en inbouwkasten in de kantoren met bijpassende tafelbladen en scheidingswanden op nieuwe onderstellen van Leferink. In het midden van het kantoor kwam een keukenblok, met een blad met een betonuitstraling. Voor de nieuwe kozijnen werd gekozen voor gelakt eiken, die door de aannemer werden geleverd. Opdrachtgever en architect wilden voor de wanden bijpassend genoest eikenfineer toepassen. Mark Schopman twijfelde of zoveel genoest eiken wel aan de verwachting zou voldoen, aangezien een ruimte met veel noesten ook als onrustig ervaren kan worden. Hanneke Stolk: “Ik ben met de interieurarchitect naar de leverancier van KP Interieur in Tubbergen gegaan. Op aanraden van Mark Schopman kozen we zelf letterlijk de boom uit waarvan de kastenwanden zijn gemaakt. Omdat het in verhouding zoveel oppervlakte beslaat, was dat ze rit zeker waard.” En om op zeker te gaan liet Schopman een voorbeeld maken van het eikenfineer met de voorgeschreven receptuur voor de lak, want tussen 0,5% grijs of 0,15% grijs zit een groot verschil.

Het is exemplarisch over hoe Hanneke KP Interieur heeft ervaren. “Ik had er geen omkijken naar, de mensen werken lekker door en ze zijn goed op elkaar ingewerkt. Mark kijkt eerst of het allemaal wel klopt, pas als hij het zeker weet, dan wordt iets gemaakt. Hij voorkomt miscommunicatie, het proces was heel duidelijk en dat is prettig.”