Case Mijande Wonen

Mijande Wonen is een ambitieuze, maatschappelijk betrokken woningcorporatie die woondiensten levert in het Aadorp (gemeente Almelo) en de gemeenten Dinkelland en Twenterand. Onze missie en passie is om ‘Samen te bouwen aan Dorpskracht’. Dit doen wij samen met onze samenwerkingspartners én bewoners. Mijande Wonen is per 1 juli 2010 ontstaan na een fusie tussen vier woningcorporaties: Woningstichting Vriezenveen/Westerhaar, Vestion Wonen, St. Joseph en Dinkelborgh Wonen.

  • Klant: Mijande Wonen
  • Doel: Hergebruik balie en meubilair na herhuisvesting
  • Website: mijande.nl
Hermien Hakvoort

‘Alles is op de dag dat we het wilden gerealiseerd. ’s Ochtends is de balie gedemonteerd. En met het voorwerk dat in Emmen was gedaan, kon alles de dag erop geplaatst worden. We hebben er geen hinder van gehad.’

Hermien HakvoortMijande Wonen

Mijande Wonen schakelt KP Interieur in voor hergebruik balie en meubilair

Hoe kies je als woningcorporatie de beste oplossing voor huisvesting van medewerkers, waarbij huurders ook tevreden zijn met de keuze die je maakt? Mijande bracht het aantal vestigingen terug naar drie locaties en verliet het voormalige gemeentehuis in Weerselo. “Toen we het meubilair aanschaften in Weerselo, kozen we voor een kleine maatvoering van bureaus en kasten, zodat het makkelijk op andere locaties te plaatsen zou zijn. Dat kwam uiteindelijk goed van pas, al het meubilair is verdeeld over de huidige vestigingen of aangepast zodat we het opnieuw konden gebruiken.” Hermien Hakvoort, verantwoordelijk voor facilitair en ICT, legt uit welke aspecten ter sprake kwamen bij de keuzes die Mijande heeft gemaakt.

Mijande maakte in 2010 voor het eerst kennis met KP interieur. Via Roy Boermans van Leferink Office Works kwam de opdracht om repromeubilair  te maken voor de reproruimte. Daarna een  balie voor de locatie in Vriezenveen. Vijf jaar later heeft datzelfde meubilair een tweede leven gekregen, net als de balie die aangepast is  aan de huidige locaties. “We hebben gekozen voor twee frontoffice locaties, een in Vriezenveen en een in Denekamp. Daarnaast hebben we het pand aan de Oosteinde in Vriezenveen behouden als backoffice. Voor onze huurders zijn we met een kantoor midden in Vriezenveen en vlak bij het openbaar vervoer veel beter bereikbaar en voldoen we goed aan de KWH-norm,“ legt Hermien  uit. Een flinke verhuizing, waarbij  overtollig meubilair gekocht is  door  personeel  en overig meubilair geschonken werd aan verenigingen en organisaties in de dorpskernen waar Mijande actief is, een mooie aansluiting bij haar doelstelling Samen bouwen aan dorpskracht.

Jeroen Schopman van KP Interieur kwam naar Denekamp en Vriezenveen en tekende ter plekke wat er mogelijk was. “Jeroen is echt een voorstander van hergebruik van materiaal, dat waardeer ik. We hadden een beperkt budget en dat bedrag heb ik genoemd. Onze band is wel zo goed dat ik erop vertrouw dat hij geen misbruik maakt van zoveel openheid,” blikt Hermien terug. KP maakte van een balie in Vriezenveen twee balies voor de frontoffice locaties, waarbij rekening werd gehouden met veiligheidsaspecten en klantvriendelijkheid. Mijande heeft van KP het showroom vergadermeubilair gekocht waarbij het  tafelblad werd aangepast, zodat de gewenste ovale tafel geleverd kon worden.

Over de uitvoering zelf zegt Hermien: “Alles is op de dag dat we het wilden gerealiseerd. ’s Ochtends is de balie gedemonteerd. En met het voorwerk dat in Emmen was gedaan, kon alles de dag erop geplaatst worden. We hebben er geen hinder van gehad.”