Case Gemeente Hengelo

De gemeente Hengelo en de stad Hengelo zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hengelo is een stad met bijna 81.000 inwoners en is daarmee de op één na grootste stad van Twente. Hengelo kent, net als in het verleden, tientallen innovatieve bedrijven, die vaak internationaal zaken doen. Al met al goed voor ruim 46.000 arbeidsplaatsen, verdeeld over 5.000 bedrijven en instellingen.

  • Klant: Gemeente Hengelo
  • Doel: Koffiecorner voor luxere koffie
  • Website: hengelo.nl
Frans ter Huurne

‘Jeroen praat al tekenend, aan het eind van een gesprek heb je het eerste ontwerp al gezien.’

Frans ter HuurneGemeente Hengelo

Gemeente Hengelo biedt andere koffie in maatwerk kast

“We kennen elkaar al heel lang.” Frans ter Huurne van de gemeente Hengelo rekent terug tot 1990. Leferink won dat jaar een aanbesteding en leverde meubilair van König + Neurath aan de Gemeente Hengelo. Ter Huurne was erbij betrokken en heeft sindsdien een prettige samenwerking met Leferink Office Works. Ook Jeroen Schopman van KP Interieur kent hij al lang.

De koffiemachine is, in Hengelo net als elders, een belangrijk item in het dagelijkse werk van veel werknemers. In Hengelo betalen alle ambtenaren koffiegeld, daarvoor onderhoudt en verzorgt externe cateraar Sodexo de koffieautomaten op de verdiepingen in het stadskantoor. Over smaak valt te twisten, zo ook over de koffie. “Thuis heeft men tegenwoordig de mooiste apparaten, de smaak van mensen is veranderd en niet iedereen vindt de koffie uit de automaten lekker,” vertelt Ter Huurne. Leverancier Sodexo bood de oplossing met een andere machine die naast koffie bijvoorbeeld ook espresso en cappuccino maakt. De liefhebber haalt koffie tegen betaling per kopje. Maar waar moest de machine komen te staan?

In het bedrijfsrestaurant stond de bar die door de gemeente was overgenomen bij de ingebruikname van het voormalige KPN-gebouw langs de A1. Hij heeft een flexibele tafel, die makkelijk ingezet kan worden voor bijvoorbeeld recepties. Sodexo heeft bij veel relaties koffiemachines staan, inclusief houders voor bekers, afvalbakken met scheidingsvakken en presentatieplanken voor theesoorten.

Frans ter Huurne nam contact op met Jeroen Schopman van KP Interieur. KP Interieur ontwierp in samenspraak met de gemeente en de cateraar een kast rondom de machine, waarbij de bestaande bar werd aangepast en alle onderdelen zoals Sodexo het gewend is werden opgenomen. “Normaal is zoiets een heel traject, maar met Jeroen gaat het vlot, hij praat al tekenend. Bij andere partijen krijg je later een tekening en dan zie je eigenlijk pas of ze begrijpen wat je wensen zijn. Bij KP weet je tijdens de eerste afspraak al hoe het eruit gaat zien en of het technisch allemaal kan.” Na de eerste afspraak volgde de technische tekening en de definitieve afstemming met Sodexo en de gemeente. Ter Huurne is zeer tevreden over hoe het verlopen is. En de ambtenaren, die weten de weg naar die andere lekkere koffie in het bedrijfsrestaurant wel te vinden.