Case CBA

Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort (CBA) is een intern verzelfstandigd onderdeel van de Gemeente Amersfoort. Door kostendekkend te werken en kostenreducties door te voeren, zonder winstoogmerk, wil CBA begraven en cremeren betaalbaar houden. Zo kan CBA iets terug kan doen voor de gemeenschap. Rusthof is een centraal gelegen begraafplaats met o.a. een bosbegraafplaats, een Islamitisch deel en een militair Russisch ereveld. Op hetzelfde terrein van 35 hectare zijn ook een urnenwinkel en in het crematorium twee aula’s en diverse ontvangstruimten.

Jaarlijks faciliteert CBA meer dan 2.000 uitvaartplechtigheden. Dat betekent soms wel 15 crematies en begrafenissen per dag.

  • Klant: Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort (CBA)
  • Doel: Mensen helpen bij het afscheid nemen van een dierbare, een deel van het rouwproces faciliteren
  • Website: CBA-Amersfoort.nl
Wilco Plaggenborg

‘Jeroen schetste ter plekke wat ik in mijn hoofd had. Het was direct en snel, je zag meteen dat hij onze wensen snapte.’

Wilco PlaggenborgCrematorium en Begraafplaatsen Amersfoort

Mensen ondersteunen bij het afscheid nemen van een dierbare

Directeur Wilco Plaggenborg wil met zijn organisatie graag focussen op de kern van de zaak; mensen helpen bij het afscheid nemen van een dierbare, een deel van het rouwproces faciliteren. Met zes nieuwe rouwkamers kan CBA een completer proces aanbieden. Samen met de uitvaartondernemer faciliteert CBA nu het complete proces vanaf het verzorgen n in de kist leggen van overledenen tot en met de uitvaart op de Rusthof.

Voor een aanpassing in de receptie ging Plaggenborg in gesprek met Jeroen Schopman van KP Interieur. “Jeroen schetste ter plekke wat ik in mijn hoofd had. Het was direct en snel, je zag meteen dat hij onze wensen snapte.” De receptie was voorheen wat kil en afstandelijk met een hoge balie en onprettige verlichting. KP Interieur maakte de balie en een foldermeubel. Leferink Office Works leverde verlichting van Flos en stoelen van Artifort. Het is een gastvrije ruimte geworden. Op de wand achter de balie hangt een fraaie foto van het rustieke bankje dat elders op het prachtige terrein van de Rusthof staat.