KP Interieur neemt deel aan CIRCO Tracks

Duurzaamheid = duurzaam doen. Maar we beseffen ook dat het goed is om om ons heen te kijken voor inspiratie. Daarom hebben wel deelgenomen aan de CIRCO Tracks.

CIRCO is een beweging naar een circulaire economie waarin de focus ligt op gebruik in plaats van verbruik. Zij stelt dat design daarbij de motor is om tot circulaire producten, diensten en businessmodellen te komen. CIRCO is gestart in 2015 en heeft momenteel al meer dan 1000 professionals geïnformeerd en geïnspireerd om bewust circulair te ondernemen. Dat doen ze onder andere door Tracks te organiseren. Dit zijn workshops rondom verschillende thema’s.

CIRCO gaf ons het inzicht om nogmaals goed na te denken over onze businessmodellen en de circulaire productlijn, waarover we binnenkort graag meer vertellen. Nu al meer informatie? Neem contact op!

Vanuit KP Interieur en Leferink namen Mark Schopman en Anouk Geerdink deel aan een van de CIRCO Tracks. Anouk vertelt: “Daaruit konden we de conclusie trekken dat we al op de goede weg zijn, maar dat er ook veel mogelijkheden zijn waarover we nog niet nagedacht hadden. De workshops hebben ons vooral het inzicht geboden dat we buiten de keten moeten denken. Drempels op circulair gebied zijn namelijk niet alleen aanwezig in onze eigen keten, maar spelen ook ver daarbuiten. Wanneer we dit delen met meerdere partijen ontstaan kansen en mogelijkheden. Want sommige partijen uit een andere industrie hebben voor hetzelfde probleem al een oplossing gevonden.” Mark vult aan: “Door de structuur aan te houden van CIRCO hebben we nog meer inzicht verkregen in ons handelen in de keten en ver daar buiten.” Dat gaat dus op termijn nog meer duurzaamheid en circulariteit in onze ontwerpen en producties opleveren.

Geïnspireerd?

CIRCO motiveert ondernemers en medewerkers om circulair bezig te zijn. Waar te beginnen, dát hoef je je niet af te vragen. Dat is bij jezelf! Want de start van de circulaire economie begint klein, maar misschien wel bij jou. Wij denken op het gebied van inrichten graag met je mee over een circulaire invulling. Gewoon even bellen.