architectuur centrum amsterdam

Genomineerden Amsterdamse Architectuur Prijs 2016

Tien Amsterdamse gebouwen dingen mee naar de Amsterdamse Architectuur Prijs (A.A.P.). We zijn ontzettend trots dat het nieuwe entreegebouw van het Van Gogh Museum genomineerd is, een project waar wij met KP Interieur een mooie bijdrage aan geleverd hebben.

De prijs wordt uitgereikt aan het gebouw dat als beste wordt gezien van alle bouwprojecten die in 2015 binnen de gemeentegrenzen van Amsterdam zijn opgeleverd. De Amsterdamse Architectuur Prijs (A.A.P.) is een initiatief van Architectuurcentrum Amsterdam en is een prijs voor architect én opdrachtgever.

De jury bestaande uit Madeleine Maaskant (Directeur Academie van Bouwkunst Amsterdam), architect Bart Reuser (NEXT Architects) en architectuurhistoricus Marieke Berkers (o.a. gastdocent Academie van Bouwkunst en Gerrit Rietveld Academie) heeft de keuze laten vallen op tien projecten. Diversiteit binnen de nominaties spelen een grote rol, woningbouw, musea, sport en hotel zijn vertegenwoordigd. Uit de tien genomineerden kiest de jury een winnaar.

Genomineerden Amsterdamse Architectuur Prijs 2016

De 10 genomineerden Amsterdamse Architectuur Prijs 2016 zijn:

  1. Houtlofts / ANA-architects / Particulier
  2. De Titaan / Geurst & Schulze Architecten / Eigen Haard Amsterdam
  3. Tugelablokken / M3h Architects / Ymere Ontwikkeling
  4. PUUUR Blok / Atelier PUUUR Architectuur en Stedenbouw / Atelier PUUUR i.s.m. Vink Bouw BV.
  5. Tandwielenfabriek / Ronald Janssen Architecten i.s.m. Donald Osborne Architect / Buro Amsterdam
  6. Noorderparkbad / De Architekten Cie / Gemeente Amsterdam
  7. The Couch / MVRDV, Studio Bouwhaven / TC IJburg
  8. Nieuwe Entreegebouw Van Gogh Museum / Hans van Heeswijk architecten, Kisho Kurokawa Architect & Associates / Stichting Van Gogh Museum
  9. Ons’ Lieve Heer op Solder / Felix Claus Dick van Wageningen Architecten, Frederik Franken Restauratie / Stichting Ons’ Lieve Heer op Zolder
  10. Botel / MMX Architecten i.s.m. Jord den Hollander / Amstel Botel, Sandra Chedi

De tien nominaties worden vanaf midden april 2016 gepresenteerd in de galerie van het Architectuurcentrum Amsterdam. Voor het tweede achtereenvolgende jaar wordt er ook een winnaar gekozen door een publieksjury.

De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdagavond 13 mei tijdens het Architectenbal in het W hotel achter de Dam.

Bron: http://www.architectuur.nl/nieuws/genomineerden-amsterdamse-architectuurprijs-2016/